Zimskih vrtovi ALU-LES

Zakaj zimski vrt?

V času, ki ga živimo, človek hrepeni po stiku z naravo. Zimski vrt ta stik omogoča v maksimalni meri, še posebej, če je konstrukcija z notranje strani lesena, kar dodatno prispeva k boljšemu počutju.

Zimski vrt predstavlja bivalni prostor z veliko naravne svetlobe, vendar ni samo bivalni prostor, je veliko več. Uporabnikom ponuja novo dimenzijo čutenja narave in sproščujoče deluje na telo in duha. Bivanje v njem je prijetno zaradi obilice svetlobe, kot tudi odličnega pogleda na naravo. Predstavlja oazo miru.

Zahvaljujoč razvoju in odličnim lastnostim izolacijskega stekla predstavlja varno zatočišče pred vremenskimi neprilikami. Energetska učinkovitost stekla (Ug in g-vrednost) je zelo pomembna, saj steklo predstavlja 80% površine zimskega vrta.

Faza načrtovanja je velikokrat pomembnejša od same izdelave, saj obstoječemu domu poveča dodano vrednost in omogoča višjo kakovost življenja. Z napačnim načrtovanjem se lahko doseže ravno nasprotni učinek. Zelo pomembno je, da je oblika oz. konstrukcija zimskega vrta takšna, da je integracija v obstoječi dom maksimalna.

Zimski vrt omogoča nov način življenja - biti blizu naravi in hkrati zaščiten pred poletnim soncem in jesenskim dežjem. Omogoča zajtrk pod drevesi, uživanje ob pogledu na sončni zahod in pogled v zvezdnato nebo.